НУ ЗА ТЕЩУ!Чого тільки люди не придумають, аби щоб святкувати. Ну я ще розумію – День автомобіліста, все-таки потрібно хист мати, здобутки у вигляді прав, тобто посвідчення водія, це якщо по-справжньому.
Вчора знайомий здивував. Пише вітання: «З днем автомобіліста! Бажаю, щоб під колеса потрапляв тільки якісний асфальт. Ну і щоб коні грому не боялися!». Запитую: «А коні тут до чого?». «Цим все одно закінчиться, - каже, - вип’ємо – за руль не можна, поїдемо на конях». Справжній автомобіліст – не сідає за кермо напідпитку. Поважаю.
Цей же мій товариш одним з тостів вчора каже: «Ну і за тещу». Я здивувався: «А вона тут яким боком?». Зараз, думаю, скаже, щоб коней не забула нагодувати. Ні. Виявляється вчора теж було свято – Міжнародний день тещі.
Отож і кажу: чого тільки не придумають. Як анекдот – то про те, що порвали два баяни, а як свято – то міжнародне.
Власне, я свою тещу поважаю, вирішив для неї зробити страву. Вона таку не вміє. Не впевнений, що і їстиме, але це ж я робив, тому мусить. А я поспостерігаю. я завжди дві страви для неї готую: таку, яку зараз покажу, а другу – грибочки. В обох випадках - з любові.
Для страви нам потрібен гострий перчик. Пішов на базар, спеціально вибрав добротну жіночку в рядах з таким перчиком, думаю, що саме ця ще й своєї гірчинки в нього додасть.
І точно!
Запитую:
- Гострий перчик?
- Пробуйте, - відповідає враз не вагаючись.
- А звідки така впевненість? Я ж якщо з’їм і не скривлюся, то за півціни віддасте.
- Ой, я Вас прошу! З’їсте і не скривитеся – віддам задарма. Я цей перчик на городі у зятя вирощую, а на своєму – тільки солодкий. Вони не запиляють один одного, тому натуральні.
- І де це Ви таке прочитали, - не вгамовуюся.
- Так, Ви або беріть, або не морочте голову. Я продавчиня, а не психоаналітик. Хочете, щоб я Вам про Фрейда розповіла – то інша ціна.
Як вам? Я ж казав, що ця ще й своєї отрути добавить. Перчинку я все-таки відкусив, але всю не з’їв. Не скривився і не заплакав, тримався, але змусив щось вигадати, щоб не всю їсти, бо дійсно трішки пекло.
Тепер, власне, рецепт:
Перець просто порізати, додати часник, порізати кінзу, додати меленого коріандру, підсолити і залити домашнєю олією.
Ну все, тримайся тещо!
Але мушу сказати, що з кумом ми теж під реберця з духовки таке полюбляємо. На відміну від аджики, в цій страві зберігаються яскравіші натуральні смаки кожного з компонентів.
Смачного.