Вихідні дні, зібралась вся сім'я!
В голові почала крутитись думка!
З думки вона почала переходити до реалізації задуманого!
В задумці було:
1. гуска запечена з яблуками;
2. стейки з свинини;
3. курка на мангалі сам не дуже полюбляю, але жінка любить;
4. шурпа з дикого кабанчика та косулі, які були добуті взимку.
Все необхідне було в наявності.
Рецепт гуски виставляв, стейків теж! Відмінностей особливих небуло!
ШУРПА!
До моєї пайки попала частина передньої ніжки молодого підсвинка, ошийок, пашина, ребра та задня ніжка косулі!
Відібрав ті куски, які підуть в шурпу!
Необхідно вимочити м'ясо. Вимочував у воді без додавання оцту!
Воду міняв часто! Кров потрібно вимити, бо вона дає специфічний запах.
Після багатьох змін води, м'ясо світлішає, а вода стає прозорішою.
Далі в казан та на вогонь!
Зразу скажу, що м'ясо ставив томитись в ніч, а зранку закінчив, щоб отримати саме те що хотів!
В казан до м'яса:
- перець чорний горошок;
- перець духмяний горошок;
- для кольору, не чищену цибулю кущівку штук 4 (потім викинути);
- для смаку, не чищену здорову цибулину (потім викинути);
- для смаку одну здорову морквину, великими шматами (потім викинути);
- для смаку, зв'язаний пучок кропу та петрушки, хвилин на 20 (потім викинути).
Після закіпання тримати щоб ледь булькало!
Зранку додаємо картоплі, здорову цибулину та крупно нарізану моркву.
Шматочок старого сала, затовкуемо для смаку.
Одну велику цибулину, середню моркву шинкуємо та за 15 хвилин до готовності додаємо!
За 5 хвилин до готовності, додаємо спеції, зелень!
На класичність не претендую!
В цей же час мангал та готуємо стейки, курку!
Та можна вже й до столу!
Фото малувато! Було багато роботи! Не встигав!
Більш детально, покроково в наступних розповідях!
СМАЧНОГО!