Щось давно не писав!
Сиджу дома, прийшла ідея, а може приготувати перець фарширований!?
Тому...
ПЕРЕЦЬ ФАРШИРОВАНИЙ!
Нам необхідно:
1. М'ясо - в моєму випадку лопатка (1.1 кг);
2. Перець - я взяв 2 десятка;
3. Рис - два пакетика для варіння;
4. Цибуля;
5. Морква;
6. Помідори або томат;
7. Спеції, сіль...
М'ясо помив і порізав щоб легше було молоти.
Молов на крупну решітку. Щоб відчувалась фактура м'яса.
Щоб м'ясо не "стріляло" по всій кухні я надіваю на горловину П/Е пакет.
Вийшло так!
Фарш відставляємо і робимо наступні підготовчі роботи...
Ставимо варити рис, воду трішки присолюю. Чим подобається рис в пакетиках, не треба розраховувати кількість води! )))
І рис туди! І хай вариться. Рис готуємо практично до готовності, трішки недоварений.
Беремо перець чистимо його від внутрощів. Кришечки я не викидую. Вони нам знадобляться!
Я про ці кришечки писав!
Чистимо моркву і цибулю. Шинкуємо для зажарки в фарш, а також для підливи!
Щоб м'ясо та перець були сочніші я використовую декілька прийомів!
Перший- додаю до фаршу невелику кількість сирої цибулі.
А подруге, я додаю до фаршу гарячий рис і гарячу зажарку.
Зажарку роблю на олії.
Посолили, поперчили інші спеції за смаком.
Ретельно перемішали і можна фарширувати перець. Доки готується підливка, яку ми не забуваємо помішувати.
Перець складаємо у підходящу ємність, таким макаром.
Зажарка для підливи майже готова. Пам'ятаєте про кришечки? Їх ріжемо мілко і до зажарки. Аромат буде дужа насичений.
Тепер помиті помідори, перемелюємо і додаємо до нашої зажарки.
До підливки необхідно додати цукру, паприки, чорного перцю, солі. Інше по бажанню та за смаком.
Коли підливка готова, заливаємо нею наш перець і ставимо на невеличкий вогонь. І до повної готовності.
Забув сказати. Щоб перець не підгорав, іноді вистилаю дна каструлі вишневими гілочками.
СМАЧНОГО!