Форум ОХОТА и РЫБАЛКА

Все об ОХОТЕ и РЫБАЛКЕ
Текущее время: Чт мар 28, 2024 7:21 pm



Часовой пояс: UTC + 2 часа




Правила форума


Никаких рецептов с кулинарных книг!
Все блюда сопровождаем фотоподтверждением!



Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 12 ] 
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Как приготовить рёбрышки из дичи
СообщениеДобавлено: Вс фев 01, 2015 6:45 pm 
Не в сети
Форумчанин
Форумчанин
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт ноя 19, 2009 2:39 pm
Сообщения: 1333
Откуда: Киев
Спогади борсука.

Щось я скис зовсім. Чи то може зима – що зовсім не зима – так впливає? Ані снігу, ані морозця нормального – одна лиш сірість. Глуха сіромань міста загнала, наче борсука, у нору, звідки виходити зовні – ну зовсім не хочеться. Але мусиш! Ще затемна піднімаєшся під наростаючий шурхіт коліс авто, а вечором падаєш знову до ранку під затихаючий шурхіт тих же коліс, але так за день і не прокинувшись від сплячки. Борсук, одним словом, що у перекладі з тюркської значить «сірий». Сірий, як цей день…

Скінчився черговий сезон полювання. Скінчилися надії і мрії нових вражень та емоцій, нових записів у блокноті або підбору рим. Отак і лежиш, по-борсучому, у якийсь там черговий зимовий вихідний день у своїй берлозі, згорнувшись клубочком, і домальовуєш картинки з минулого. Залишилися лише спогади, котрі проявляються в уяві, чи то – уві сні, змушуючи душу щеміти. Як то за чим? А хоча б за вечірнім хором перепілок! Або за бекасом, зигзаги якого стомлюєшся ловити дулами рушниці у сутінках, стріляєш навмання, розумієш, що промазав, – і від того щасливий! Або за вечірнім степовим повітрям, насиченим дозрілою амброзією та ароматом диму від багаття, за неспішною розмовою та за мистецтвом мисливської кулінарії…

Мисливська кулінарія – о, це окреме мистецтво. Це не просто їжа, що приготована з дичини. Це окремий ритуал органічного поєднання з природою, розділений з товаришем. Обов’язково – з товаришем, зважаючи на вагому чоловічу роль захисника та годувальника, а не на занадто товстого поглинача продуктів із холодильника.

Кажуть, що начебто недостатність майстерності можна компенсувати більшою кількістю спецій. Деякий час я теж так вважав, допоки не навчився цінувати справжній смак. Дичини це стосується у першу чергу, інакше ота сама мисливська мистецька картина стає просто дешевою репродукцією – роздруківкою чорно-білого принтера. Тепер, замовляючи у ресторані м’ясні страви і отримуючи їх з надмірною посипкою сухих спецій, я для себе рахую, що кухар або не вміє готувати, або м'ясо - не першої свіжості, що саме по собі дурниця, тому що «свіжість буває тільки одна – перша, вона ж і остання…».

Я аж ніяк не проти спецій, прянощів. От тільки перевагу віддаю натуральним смакам, що лишень трішки прянощами відтіняються. Або навпаки - це коли основна страва наприкінці свого приготування набуває справжнього смаку трофею. Пригадайте, чи така смачна була б солянка на польовій нашій кухні, що є саме по собі збоченням - солянка – і в полі, - якби в кінці її приготування пан Борисович не опустив у чан щойно обпатрану та обсмажену перепілку. Або – з чим може порівнятися ота уха з семи видів риб, основними і єдиними продуктами, окрім риби, для якої були сіль, перець та головешка-жарина, розміром з пів-гуру Петровича? Що кажете? Треба було ще півня покласти?

Не знаю, як ви, а я сумую… Новий сезон ще не скоро, нові враження починають пускати ростки у моїх фантазіях, а деякі з них, не дочекавшись сезону, жадають миттєвої реалізації.

Отже, сьогодні готуємо баранячу корейку. Знову передчуваю скепсис деяких нецінителів: фу, баранина! Я готовий той скепсис спростувати! По-перше, запитаю: «А ви пробували?». А по-друге, пропоную рецепт, щоб, якщо не пробували – то спробували.

Звільняємо баранину, зокрема корейку, від жирової плівки. Це саме вона дає отой самий запах, що не кожному до вподоби. Але головне – її потрібно зрізати, щоб звільнити м'ясо від жирового екрану, для правильного пропікання. Надрізаємо, відділяючи кожне реберце окремо, з товщого боку. Але також по декілька сантиметрів робимо надрізи і ребер. У процесі приготування це їх розкриє кожне окремо.

Готуємо соус. Для зими він у мене такий: розбиваю у ступі щіпку перцю-горошку, там же розминаю чищену головку часнику. Змішаємо у мисці суміш із двома столовими ложками якісного меду, додамо п’ятдесят грам оливкової олії та всю суміш рясно посолимо. Додаю у суміш, як на мене, обов’язковий інгредієнт – зелену подрібнену селеру.

Далі – просто.

Змастити корейку соусом, загорнути у фольгу і відправити у духовку на одну годину. Через годину – розкрити фольгу и дати обсмажитися реберцям до характерного карамельного кольору.

Подавати з натуральними продуктами без вишукувань. В моєму випадку це томати, сливи та рукола, вкрадені з городу сусіда.
Смачног…
Тьфу!
Ні пуху, ні пера!
(с) Ovod

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


Последний раз редактировалось Ovod Вс фев 01, 2015 8:16 pm, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Вс фев 01, 2015 7:00 pm 
Не в сети
Старожил
Старожил
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт ноя 09, 2010 4:38 pm
Сообщения: 2344
Откуда: м. Дніпро
Нужно попробовать!

_________________
Справжній чоловік повинен не тільки добути живність, але і смачно її приготувати!


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Вс фев 01, 2015 7:28 pm 
Не в сети
Следопыт
Следопыт
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт мар 01, 2007 4:33 pm
Сообщения: 36304
Изображения: 2
Откуда: г.Киев Клуб "Охота и Рыбалка"
Капець!
І ти не міг набрати 067 220...
Нема в тебе, друже, совісті, я б кинув усе та примчав!
Ото були б спогади...
Ти скажи, чи хоч смачно було? :nez-nayu:

_________________
С уважением, Фрай.
-----------------------------------------------

Хочешь изменить мир - начни с себя.

"Если вдруг вы стали для кого-то плохим, значит много хорошего было сделано для этого человека"
Л.Толстой


Вернуться к началу
 Профиль Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Вс фев 01, 2015 8:05 pm 
Не в сети
Форумчанин
Форумчанин
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт ноя 19, 2009 2:39 pm
Сообщения: 1333
Откуда: Киев
Привіт, друже!
Чи смачно було - не знаю: моє сімейство все потрощило - я не встиг. Казали, що не дуже смачно (облизуючи пальці).
Відкопаю совість і наступного разу готую для друга лопатку з барана. Для справжніх спогадів.


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн фев 02, 2015 12:04 pm 
Не в сети
Старожил
Старожил
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт фев 05, 2009 3:37 pm
Сообщения: 2373
Откуда: Новопсков, Луганская обл., Украина
Недавно готовил ребро косули. Обжарил, а потом тушил на медленном огне в чугунной сковороде под крышкой. В конце только присолил, немного перчика черного молотого, столовая ложка меда и 34-40г коньяка.
Изображение
Получилось очень вкусно.


Последний раз редактировалось Моряк Пн фев 02, 2015 1:08 pm, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн фев 02, 2015 12:32 pm 
Не в сети
Старожил
Старожил
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт ноя 09, 2010 4:38 pm
Сообщения: 2344
Откуда: м. Дніпро
Моряк писал(а):
и 34-40г коньяка

Думаю маловато, вот еслиб грамм по 150, это уже оооочень вкусно! :co_ol:

_________________
Справжній чоловік повинен не тільки добути живність, але і смачно її приготувати!


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн янв 30, 2017 2:07 pm 
Не в сети
Следопыт
Следопыт
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт мар 01, 2007 4:33 pm
Сообщения: 36304
Изображения: 2
Откуда: г.Киев Клуб "Охота и Рыбалка"
Изображение

О, такими шматками мені цікавіше! :-ok-:

А я зараз пообідав шурпою з полтавського кабанчика, а на друге чалагачик з нього ж.
Учора готував. ну, як готував, дружині запропонував, вона погодилась, то я мясо разморозив, порубав, помив, та підсмажив.

Изображение

Через пару годин шурпа вже умліла...

Изображение

Аз-Гюль вийшла коли мясо почула...

Изображение

Проте чурка є чурка, свиню їсти не стала, носом крутить! :nez-nayu:

А кращі шматочки замаринував

Изображение

Потім ребра у фольгу, попередньо помазав гірчицею.
Потім, коли розкрив фольгу дружина ще помазала маслом та медом аби засмажити апетитну шкоринку.

Изображение

Під червоне Одеське чорне реберця пішли як діти в школу! :-ok-:

Щойно повторив.
Смачного! :dr_ink:

_________________
С уважением, Фрай.
-----------------------------------------------

Хочешь изменить мир - начни с себя.

"Если вдруг вы стали для кого-то плохим, значит много хорошего было сделано для этого человека"
Л.Толстой


Вернуться к началу
 Профиль Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн янв 30, 2017 2:32 pm 
Не в сети
Старожил
Старожил
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вс апр 20, 2014 11:21 am
Сообщения: 2068
Откуда: Винница
Ну,очень красиво и аппетитно! :-ok-:

_________________
Упавший духом гибнет раньше срока.
Омар Хайям


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн янв 30, 2017 2:37 pm 
Не в сети
Старожил
Старожил
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Вт ноя 09, 2010 4:38 pm
Сообщения: 2344
Откуда: м. Дніпро
Красота неописуемая!
Правда не вижу что и как, в какой последовательности!?

_________________
Справжній чоловік повинен не тільки добути живність, але і смачно її приготувати!


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн янв 30, 2017 2:44 pm 
Не в сети
Следопыт
Следопыт
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт мар 01, 2007 4:33 pm
Сообщения: 36304
Изображения: 2
Откуда: г.Киев Клуб "Охота и Рыбалка"
Толя, переставил фото.
Ничего нового, всё по старой схеме, солишь, перчишь, поджариваешь на масле до румяной корочки, добавляешь лук, морковь, ну, всё это как всегда, не тебе рассказывать.
Главное, всё надо делать с душой и желанием, тогда всё будет вкусно.

_________________
С уважением, Фрай.
-----------------------------------------------

Хочешь изменить мир - начни с себя.

"Если вдруг вы стали для кого-то плохим, значит много хорошего было сделано для этого человека"
Л.Толстой


Вернуться к началу
 Профиль Персональный альбом  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн янв 30, 2017 3:14 pm 
Не в сети
Следопыт
Следопыт
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пн мар 14, 2005 11:48 am
Сообщения: 11109
Изображения: 2
Откуда: Клуб "Охота и Рыбалка" г.Днепр
Фу, какие неполезные для организма вещи вы готовите, а потом еще и едите!
Аж слюни текут. :-)

_________________
"Мы рвём — и не найти концов.
Не выдаст чёрт — не съест свинья.
Мы сыновья своих отцов,
Но блудные мы сыновья."
В.С. Высоцкий

Изображение


Вернуться к началу
 Профиль  
 
 Заголовок сообщения: Re: Охотничья кулинария
СообщениеДобавлено: Пн янв 30, 2017 3:29 pm 
Не в сети
Специалист
Специалист
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт мар 24, 2011 9:20 am
Сообщения: 7464
Откуда: Киев
Fray писал(а):
А вкусно?


та нет конечно. Трохом пахнут :-)


Вернуться к началу
 Профиль Отправить email  
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 12 ] 

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 9


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Перейти:  



Ознакомьтесь с правилами нашего форума!


Все права на материалы, размещенные на форуме, охраняются в соответствии с законодательством Украины.
Полная или частичная перепечатка материалов допускается только с письменного разрешения администрации сайта.
Связаться с администрацией можно по адресу:
[email protected]