Отже, почнемо!
Фазан з грушами, віскі і вершками!
Для цього рецепту, нам необхідно!
1. фазан (цього разу узяв одного, на Новий Рік залишив інших);
2. масло вершкове - одна пачка;
3. вершки - узяв в магазині 10 %;
4. груша, твердих порід - 2 шт.;
5. цибуля - 4 штучки великих + 4 невеликих цибулини кущівки (цибуля шалот);
6. морква - одна, середніх розмірів;
7. часник - 4 зубчики;
8. віскі.
Сіль, перець .
Усі інгредієнти зібрані, можна приступати до приготування!!!
Беремо фазанів і ріжемо на порційні шматки, миємо, присолюємо і трішки перчимо.
Готував на сковороді, але можна і в казані.
Вершкове масло топимо, розігріваємо і обсмажуємо фазана до золотистої кірочки.
Додаємо крупно нарізану цибулю і накриваємо кришкою, нехай потомиться хвилин 10.
Додаємо моркву, Порізав ножем, можна на великій терці.
Окремо на сковороду масло вершкове, зубчики часнику роздавив ножем і кинув в масло, почистив цибулю кущівки (цибуля шалот) і кинув цілим, пару горошин духмяного перцю і 5-8 горошин чорного перцю. Трішки обсмаживши усе це, отримуємо дуже хороший аромат і смак. Заздалегідь помиті груші, видаляємо серцевину, шкірку не чистимо! Часник вибрати і викинути (Мавр зробив свою справу, мавр може йти)!
Грушу ріжемо великими шматками і кидаємо на сковороду, обсмажуємо до красивого золотистого кольору.
Поки готували грушу, фазанів з цибулею помішуємо!
Обсмажену грушу, висипаємо до фазана, який тушиться з цибулею і морквою, і знову закриваємо кришкою.
Хвилин через 10-15 виливаємо грам 70-100 віскі, і ставимо на слабий вогонь, тушкувати хвилин 30, можна і довше.
Хвилин за 15 до закінчення виливаємо, не холодні вершки і дотушковуємо!
Ну і кінцевий результат!
З одного боку заєць, з іншого фазан! Презентацію і оформлення не робив! Сил небуло чекати!
З‘їли швидко!
Усім смачного!