Форум ОХОТА и РЫБАЛКА

Все об ОХОТЕ и РЫБАЛКЕ
Текущее время: Пн авг 17, 2026 5:44 am

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 38 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Волонтёры в зоне АТО
СообщениеДобавлено: Пт мар 25, 2016 10:48 pm 
Новичок
Новичок

Хоч на календарі були дні святкові і ми поїздку не планували, та коли почули, що треба – не вагались і хвилини, за два дні вже були готові вирушати на Схід.
Адже сталось так, що машина, яка виїхала з Чернівців з чотирма військовими у напрямку тієї військової частини, де служили берегометчани Руслан Волощук, Іван Бужора, Степан Андрійчук та інші хлопці з нашого району, вийшла з ладу у Заліщиках. По телефону командир роти МТЗ Микола Бежук повідомив мене, що в поламаному автомобілі запчастини для вантажівок, речі, передачі з дому. Щоб транспортувати машину в ремонт, здзвонився з волонтером з Чернівців, який погодився допомогти.
Я взяв на себе завдання доставити вантаж, військових і такі необхідні речі у зону АТО. Об’єднавшись із волонтером з Лопушни Юрієм Лейбюком, який зібрав чимало продуктів та іменних передач. А також допомогу для хлопців з Карпатської Січі надав обласний осередок «Свободи».
У далеку дорогу нас благословив о. Степан Колотило, настоятель Свято-Юріївської церкви селища, та передав для хлопців іконки і калачі.
Дорога була важкою через ожеледицю, не раз допомагали людям вибиратися із кюветів. Вранці були у Києві. Микола Бежук пішов у Міноборони, у службу тилу, до нашого земляка, генерала Олександра Сергія підписувати документи для отримання автомобіля у частину. З Олександром я вчився в Берегометській школі № 2, а пізніше, з різницею в рік, поступав у Рязанське вище військове автомобільне училище. Приємною була ця зустріч через роки, мали що згадати.
Далі – на Харків. Наступного дня ввечері дістались Попасної на Луганщині, розвантажились у військовій частині, де провели ще одну ніч. Потрібно було їхати в Піски Донецької області, але оскільки там неспокійно, командир роти та ще двоє бійців у повному боєкомплекті забезпечили супровід. У Пісках і Водяному передали всі іменні посилки, зокрема Ігорю Хопті від батьків. З Курахового забрали Юрія Чорногуза з Лукавців, який повертався додому. Знову ніч застала в дорозі. Виїжджаючи на трасу, не помітив вказівник і опинились в Донецькій області за 35 км від так званої ДНР. Розвернулись вчасно…
Не жалкую, що день Ангела зустрів у дорозі. Бо цей Ангел звів мене зі ще одним Василем Зеленським з Попасної, в якого ми ночували. Василь Павлович розповідав жахливі речі, як не раз гради падали на подвір’ї, як одягнені лягали спати, щоб бути готовими забігти у підвал. Те, що пережили ці люди, не дай Боже, нікому.
Я запропонував п. Василю поїхати до нас на Буковину. Дорога була сухою, безтуманною. Тож добралися з Богом. Хотів би сказати, що на трасі в м. Чутове Полтавської області є кафе, господиня якого годує солдат безкоштовно. Тож ми залишили тут ящик закруток. Честь і хвала таким людям.
Хочу подякувати всім небайдужим. Повірте, по телевізору ви бачите одне, в реальності – по-іншому, а солдати кажуть, що не все ми бачимо і дай, Боже, щоб не бачили.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

СообщениеДобавлено: Сб мар 26, 2016 10:21 am 
Следопыт
Следопыт

Изображения: 2
Пане Василю, дякую за розповідь.
Але ж це не все?

Хочешь изменить мир - начни с себя.

"Если вдруг вы стали для кого-то плохим, значит много хорошего было сделано для этого человека"
Л.Толстой

Профиль Персональный альбом  

СообщениеДобавлено: Сб мар 26, 2016 10:42 pm 
Новичок
Новичок

За готель я вже дякував Петрович. Скинув статью з газети. там трошки її обробили по своєму.Тепер збираю кошти на поїздку до паски.

СообщениеДобавлено: Вс мар 27, 2016 12:07 am 
Специалист
Специалист

Изображения: 0
Респект !!
Останнім часом дуже важко ідуть справи у волонтерів.

СообщениеДобавлено: Вс мар 27, 2016 7:46 am 
Следопыт
Следопыт

Василю, я не про готель, а про вашого гостя, що там, як там, що показували, як він це все сприйняв, його враження від прийому і таке інше.
Цікаво все! :a_g_a:

"Если вдруг вы стали для кого-то плохим, значит много хорошего было сделано для этого человека"
Л.Толстой

СообщениеДобавлено: Вс мар 27, 2016 12:25 pm 
Новичок
Новичок

Василь Павлович,приїхав зі мною з Попасної перед Водохрещем. Два дні робили льодяні споруди на річці,ходили до церкви, де він був приємно вражений,розказав йому про нашу попередню деревяну церкву якій було понад 100 років, ця церква пережила комуністів в той час була мезеєм а після приходу яника згоріла все цінне винесли і спалили, в ту ніч згоріла і в сусідньому селі церква. В обох випадках мчс повідомив від замикання проводки. Запросили нас до школи, виступав Павлович, розказував як вони пережили обстріли градів, багато не міг говорити недавали сльози. Були на природі покаозував диких кіз, які випасали озимину під лісом.Перед відїздом поїхали з Павловичем в Косів на базар відомий сувенірами, вишиванками, де він накупив вишиванок всій родині.Гостював у мене Василь Павлович 10 днів,ми на роботу, він по господарці за кролями дивився в нього також кролі в дома є хату лишав на нього без вагань. Дуже йому у нас сподобалось, перед відїздом просльозилися обоє я подумав куда він їде, що внього було на думці не знаю.

Последний раз редактировалось Кум Вс мар 27, 2016 6:05 pm, всего редактировалось 1 раз.

СообщениеДобавлено: Вс мар 27, 2016 4:27 pm 
Следопыт
Следопыт

Василю, вважаю, що на цьомуприкладі ви зробили крок до єднання нашого народу.
Тільки після того коли на власні очі особа пересвідчиться у правоті свого опонента,
побачить як можна жити і як воно вже давно живуть люди може щось дійти.
Людина завжди залишиться людиною, хто має очі прозріє, а нікчемна то вона такою й залишиться, що їй не роби і не показуй.

Л.Толстой

СообщениеДобавлено: Пн мар 28, 2016 10:33 am 
Специалист
Специалист

интересный рассказ. Спасибо :uch_tiv:

Профиль Отправить email  

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 38 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3

Часовой пояс: UTC + 2 часа