Форум ОХОТА и РЫБАЛКА

Все об ОХОТЕ и РЫБАЛКЕ
Текущее время: Пн авг 17, 2026 5:22 am

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Межі мисливських угідь позначені на місцевості
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 1:52 pm 
Новичок
Новичок

Панове мисливці,
просвітіть щодо меж мисливських угідь. Дістав у спадщину "позаміську резиденцію", яка межує з великою річковою долиною (поля, луги, болота), котра після зникнення колгоспів швидко перетворюється у джунглі.
Звик гуляти там час од часу, тепер через наявність здичавілих собак, вовків etc. вирішив ходити туди тільки з рушницею (заодно постріляти для тренування і т.п.). Знаю що перебування в мисливських угіддях зі збороєю – це полювання. Але підозрюю що мисливські угіддя мають бути якось позначені.
Чи все на чому не росте картопля є мисливськими угіддями?
Землі про які мова колись були колгоспом, а зараз розпайовані між селянами. Сумніваюся що якесь мисливське господарство укладало угоду на використання цих земель як мисливських угідь. Оскільки живих "начальників" там не зустрічаю, то вирішив запитати про думку форумчан з цього приводу.
Буду вдячний за відповіді.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 2:02 pm 
Старожил
Старожил

мисливські угіддя - ділянки суші та водного простору, на яких перебувають мисливські тварини і які можуть бути використані для ведення мисливського господарства/

До полювання прирівнюється:

перебування осіб у межах мисливських угідь, у тому числі на польових і лісових дорогах (крім доріг загального користування), з будь-якою стрілецькою зброєю або з капканами та іншими знаряддями добування звірів і птахів, або з собаками мисливських порід чи ловчими звірами і птахами, або з продукцією полювання

полювання - дії людини, спрямовані на вистежування, переслідування з метою добування і саме добування (відстріл, відлов) мисливських тварин, що перебувають у стані природної волі або утримуються в напіввільних умовах (c) Закон України "Про мисливське господарство та полювання

(Верховна Рада України; Закон вiд 22.02.2000 № 1478-III

Відомості Верховної Ради (ВВР), 2000, N 18, ст.132)

А вот как определить в поле где начинается, например "зона відтворення" или другой р-н. или где начинается "зона заражена на сказ"???

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 2:11 pm 
Специалист
Специалист

Изображения: 0
Знаю що перебування в мисливських угіддях зі збороєю – це полювання Полювання,це коли по перше на данний момент відкритий мисливський сезон і у Вас є всі необхідні документи на право полювання. По друге, територія на на котрій Ви знаходитесь, дійсно є мисливськими угіддями ( Це легко перевірити у місцевому УТМРі) а всі інші випадки, це нажаль буде браконьєрство і як слідство, порушення закону :cry:

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 3:29 pm 
Новичок
Новичок

Цитовані нормативні акти я бачив, але щось мені мало зрозуміле, як мої кілька соток приватизованої землі можуть стати мисливськими угіддями лише через те що "держвні" зайці туди забігають обгризати дерева?

Окрім того наявність пояснення поняття "мисливські угіддя" не виключає, анавіть передбачає існування поняття "межі мисливських угідь", воно до речі фігурує і в нормативних актах.
І на якій підставі контрольно-репресивні органи можуть виконувати свої фукнції н атериторіях що перебувають у приватній власності? Щось я слабо уявляю що якийсь начальник зможе мене "тероризувати" коли я у власному городі гулятиму з рушницею )))

Последний раз редактировалось Doshch Ср янв 28, 2009 3:45 pm, всего редактировалось 1 раз.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 3:34 pm 
Новичок
Новичок

Nazar писал(а):
ділянки суші та водного простору, на яких перебувають мисливські тварини і які можуть бути використані для ведення мисливського господарства

А якщо тварини там не перебувають? Не видно ні одної в радіусі 3 км? ))))

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 5:27 pm 
Старожил
Старожил

Ты видешь суслика, и я не вижу, он он есть! (с) ДМБ
откуда вы знаете что нет, или вы перепела чуете как курц;) ?
ну низя! просто ходить с ружжом. Низя!

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 5:50 pm 

Изображения: 2
Дружыще жаль что культура охоты отсуствует у тебя.Ты должен понять что любое нахождение с собранным оружыем в охотугодьях ето и есть уже по нормам охотой.нужно вырабатывать в себе настоящий ритуал охоты прекращая любые браконьерские случаи

Ухожу к нему порой
Ухожу Я в мир природы
В мир спокойствия свободы
В царство рыб и куликов
На свои родные воды
На простор степных лугов
В тень прохладную лесов
И в свои младые годы

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения: про ритуал ))
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 6:49 pm 
Новичок
Новичок

...нужно вырабатывать в себе настоящий ритуал охоты прекращая любые браконьерские случаи
Та я якраз і намагаюся зрозуміти суть "ритуалу", тому й питаю в бувалих "аксакалів" :)

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 7:04 pm 
Старожил
Старожил

Аксакалы Вам могут ответить: - "Учи матчасть".
а я Вам порекомендую. если есть розрешение на ружжо, то недалеко и до охотбылета. Оформляйте все по Закону, и ходите с чистой совистью... Никто на этом форуме Вам не подскажет как обойти Закон, но многие посоветуют как его не нарушить, а потом учавствовать в том чтобы другие не нарушали...

вот это вот все что я написал, втискивается в краткое и звучное как выстрел - "Учи матчасть".

С уважением Назар.

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 7:18 pm 
Новичок
Новичок

Nazar писал(а):
Аксакалы Вам могут ответить: - "Учи матчасть".
а я Вам порекомендую. если есть розрешение на ружжо, то недалеко и до охотбылета. Оформляйте все по Закону, и ходите с чистой совистью..

Дбаючи про "чистоту совісті" я якраз і створив цю тему, і "мат. часть" вчу...
Але поки що не вияснив для себе чи мають мисливські угіддя обов'язково бути позначені на місцевості, чи ні. Колись за "совдепії" біля входу у ліс, коло моєї "позаміської резиденції", була табличка з написом: "Заказник. Полювання заборонене". Все зрозуміло, питань нема, а от угіддя про які я писав вище, ніяк не позначені, тому й пробую довідатися чи вони починаються у мене на городі чи за 1, 2 чи 5 км.
Вибачайте, якщо моя настирливість вас дратує :)

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 7:55 pm 
Старожил
Старожил

мисливські угіддя обов"язково позначаються але тільки на границях де межують сусідні мисливські господарства, ще табличка як правило стоять не з"їздах на польові дороги, а в середині угідь можуть бути позначені відтворювальні ділянки, обходи,або сектора на яких дозволено ,або заборонено полювання

Изображение

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 8:12 pm 
Новичок
Новичок

GOGA & V писал(а):
мисливські угіддя обов"язково позначаються але тільки на границях де межують сусідні мисливські господарства, ще табличка як правило стоять не з"їздах на польові дороги, а в середині угідь можуть бути позначені відтворювальні ділянки, обходи,або сектора на яких дозволено ,або заборонено полювання

Оооо! Це ближче до теми. Якщо в мене з 1 боку ділянки ліс-заказник, а з другого "джунглі-болота", то має бути табличка що починаються якісь угіддя. Оскільки табличок нема, то я мабуть дозволю собі постріляти по мішенях з тренувальною метою без благословення контрольно-репресивних органів, до яких спеціально треба їхати за 70 км.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 8:35 pm 
Старожил
Старожил

і будете прирівняні до браконьєра за що можете бути притягнені до адміністративної відповідальності, зрозумійте угідя є скрізь,питання чиї вони, і ваш город заходиться всередині цих угідь , мисливське господарство немає ставити таблички на кожному городі, позначені тільки границі, і ще якщо ви знаєте що ліс заказник то чому ви вирішили що ваша ділянка і джунглі болота як ви висловились не відносяться до того ж заказника

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 8:49 pm 
Новичок
Новичок

GOGA & V писал(а):
... якщо ви знаєте що ліс заказник то чому ви вирішили що ваша ділянка і джунглі болота як ви висловились не відносяться до того ж заказника

Бо на табличці було написано "Н-ське лісництво", а на території де я буду прирівняний до браконьєрів полюють і останніх 60 років лісу там нема, це колишні сінокоси кількох колгоспів.
А при нагоді, поділіться секретом де вправляються в стрільбі "правильні" мисливці в міжсезонні, особливо ті що мешкають там де нема влаштованих місць для стрільби.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср янв 28, 2009 9:19 pm 
Старожил
Старожил

Doshch писал(а):
території де я буду прирівняний до браконьєрів полюють .

от ви і відповіли на своє питання , раз там полюють ,це означає що дана територія належить мисливському господарству, залишилось зовсім не багато ,з"ясувати чиї це угіддя , вступити в ряди мисливців , взяти дозвіл на полювання в даному господарстві і зчистою совістю на законних підставах стріляти доки патрони не скінчаться :lol: , але не ближче ніж 200 до населенного пункту,

тепер про місця відведені для стрільби в міжсезоння

у кожному райцентрі є РВДУ МВС при цих поважних організаціях :lol: завжди є тир в якому стражі порядку тренуються стріляти з різних видів зброї, ми використовуємо такий тир, хоча тиром це місце тільки зветься, просто на полі зроблено обвалування з трьох сторін і всередині можна стріляти, максимальна дистанція 100 з лишком метрів думаю цьоговистачить

Профиль Отправить email  

Часовой пояс: UTC + 2 часа