Полювання на кабана.
09/12/07
Багато хто з необізнаних скаже, ха! кабан, вибіг ти його під лопатку “БАХ” і все. А далі печінка, горілка і мисливські байки хто як стріляв кабана.
І в цьому вони дуже помиляться, бо полювання на копитних то є дуже трудоємкий і виснажливий процес. Чого варто лише подертися через лісові хащі, репяхи, а в нашому випадку щей залишки кукурудзи.
Ну а тепер про кабана. Сиджу я в суботу ввечері в дома планую недільне полювання на зайчика, лисичку, збираю рюкзак, біля мене ялозиться міс собака, думає що я вже йду без його, щось там попискує і намагається погратися зі мною приносить м'ячика.
Потім зрозумів що від мене нічого йому не світить пішов і влігся біля моїх речей.
Раптом на мобільний телефонує Діма (Dimastiy).
Ну що завтра їдемо на полювання на кабана ?(Діма)
Так ми ж на зайця збиралися і рижим дати жару.(Я)
Там будуть і рижі і косі, а головне лишилася остання ліцензія на кабана.(Діма).
Так у мене ж навіть куль заряджених немає.(Я)
Так ............ заряжай ти ж казав, що взяв пару штук Полева взяв на пробу, от і попробуєш. Коротче ми в 5 в тебе(Діма).
Добре. (Я)
Бистренько в сейф достаю кулі, гільзи, а пороху то немає. Згадую як робив набої використав весь. Не проблема розбираю набої із № 0 5 штук, перезаряджаю(так як Полева є підкаліберна і вона легша, тому порох прийшлося переважувати і зменшувати його масу відповідно у відсотковому співвідношені до маси кулі ::): .
На годиннику вже 2 година ночі а Я не можу заснути, адже це перше моє полювання на такого серйозного звіра. Підняв всю літературу яка у мене є про полювання на дикого кабака, особливості стрільби, техніку безпеки при колективному, загонному полюваннях, перечитав ще раз і заснув.
4:30 мене підняв дикий крик мого мобільника ::): (будильник)
Пішов пити чай, готувати бутерброди, та інші дрібниці.
В 5:00 за мною заїхали хлопці (Діма, Вова, і наш доблесний водій Саня(про це пізніше)). Взяв я цього разу із собою свого ягда Піта йому на передодні виповнилося 6 місяці стрільбі він вже не боїться бо привчений, та і в неділю сидіти в дома мисливському псу не гоже, тай з рештою він слухняний і врівноважений собачка, в конфлікти з іншими собаками не вступає. Ну все поїхали. А ні стоп.. ! Забув За Сергія Діминого брата . Заїхали по його і спаніеля Ріка(собака добряк, весельчак і просто умнічка).
Дорога зайняла майже 3 години.
Приїхали нас вже чекав єгер Микола. Владнали всі паперові (грошові) справи в авто і вперед. На питання де загонщикі, отримали у відповідь сьогодні Ви і загонщикі і стрілки, все у ваших руках ::):, але нас це не засмутило, бо бажання добути кабана долало всі інші сумніви з приводу полювання.
Приїхавши на місце полювання почали складати рушниці, і обговорювати план дій (“Барбароса”).
Угіддя
Перший загін знаменувався великою кількістю косулі яка проходила між нами як на екскурсії в музеї, деяки особини і зовсім не боязливі вставали із хащів на 15 метрів і непоспішаючи зникали з поля зору. Мій ягд навіть увязався за одною із голосом як гончак, чого чого а цього я від нього не очікував. З загону вийшов ВЕПР але досить далеко і до Діми який був на номері разом із єгерем він не дотягнув якихось 200 метрів ::):.
Зробивши декілька загонів ми геть пали духом, але єгер сказав сідаймо в машину є тут ще одина ділянка угідь де напередодні був помічений сікачик. Ми легко згодилися. Поїхали.
Приїхали для заспокоення віпили по чашці чаю, кави, перекусили і почали роздивлятися місцевість і планувати, та координувати свої дії. На кукурудзяному полі знайшли свіжі пориття і сліди “ДИКА”(так в закарпатті називають вепра).
Знову загін, і знову пусто. Але неподалік було ще одне цікаве поле з кукурудзою яку не встигли зібрати. Ех булу не була, нічого не залишалося всерівно воно знаходилось по дорозі до авто (та маленька діляночка соняшника недоростка).
Так знову інструктаж і вперед. Десь після метрів 100 соняшнико-кукурудзяного поля пролунав постріл, і все затихло вирішили що хтось стрельнув по зайцю чи лисиці і пішли далі покрикуючи ОП-ОП -ОПАПА...! Дійшли до кінця збираємось. Виходить Саня, блідий як простінь і каже:
Б... а шо ви не бачили кабана ?
У всіх круглі очі.
Якого кабана.....?( майже всі в один голос)
Так яж стріляв.(Саня).
Іди показуй де..! Саня підводить і таки є слід.. ! Собаки взялися нюхати і побігли по сліду ! Пройшли ми кілометра напевно з 4 . Сліди привели нас до старої розваленої ферми. Почали розходитися і домовілися зустрітися на другому кінці споруд які нагадували про бурхливий розпад сільського господарства в незалежній Україні.. Ну здається все дійшли кабана немa. Стоїмо з Вовою говоримо. І Вовка каже:
шо займемо ці корчі може хоть зайця чи лиса .
Ну давай (Я).
Я так і не зрозумів що трапилось як мій ягд рванув в корчі як скажений проходить декілька секунд чую тріск, причому точно не від собаки.
Аж тут бачу несеться з ліва від мене здоровий кабаняра, вскидаю рушницю, але помічаю шо кабан якраз між мною і Саньой та Сергієм, опускаю рушницю. Бо бачу що Хлопці мене не бачать і починють стрілятити приліг на землю відзалпили, 4 постріли і тут 5-й, вибігаю всі стоять як вкопані. Намагаюсь випитати, що де кабан, мовчать. Думаю смазали. Повертаюся дивлюсь лежить красень з під жатити вухами аж збоку десь появився мій пес і вже його нюхає.
Прибіг Вовка і пририсачів Діма із іншого кінця ферми.
Кабана добув єгер із ИЖа-18МН 223 ремігтон. Як показав розтин куля влучила між ребрами та зрекошетила під кутом 90 градусів і вийшла через шию.
Це те що бачив я .
А тепер із слів хлопців на яких вийшов кабан і єгера.
Ідуть собі Саня і Сірожка не підозрючи ні про шо до точки збору а позаду єгер . Сірожа штовхає Саню і каже йому:"б... кабан біжить", Саня не пи..., кабан . Але хлопці молодці не сіганули по деревах а почали стріляти це їх і врятувало ! Після попадання кулею в лоб (після чого залишилась вистрижена полоска шерсті), кабан пішов в сторону і тут його догнала єкспонсивна куля 5,54Х45 WOLF .
Зібралися погрузили в авто. Заїхали в магазин взяли флягу “чаю” і поїхали додому лупити кабанчика. Найбільш вимотує в цьому ділі, ДОРОГА (і запах кабана) потім смажена печінка, 50 по крові і ..... Але це вже інша історія і не цієї теми..!
Фотосесія
Брати акробати Діма і Сєрий.
Вова приховує свою радість.
Водій Саня, нарешті його лицце набрало потрібного кольору.
Коментарі можете самі додати.
П.С. От таке було у нас полювання...! Успіхів всім.