Сьогодні до роботи вирішив провірити старі заячі місця, в ночі випав сніг.
Прийшовши на поле знайшов слідок і почав розплутувати.
Таки після 2-х часового бродіння собака підняв мені зайця...
А воно ж бо таке маленьке як Канадський кролик десь півтора кіло напевно, вскинув рушницю провів його мушкою, обігнав, але не вистрілив по йому а в сторону аби задати собаці азарту....!
Ви знаєте як приємно стримуватися від подібних пострілів, коли здобич ось вона, бери і клади до рукзака..
Собака(ягд) пішов за русачком, і я чекав його десь біля 30 хвилин, гончак блін. Я вже було почав хвилюватися і залишивши рюкзака на свому сліду, пішов за собакою в пошук з голосом....
Аж дивлюсь ледве суне мені на зустріч моє плуто, язик до землі.
Підізвав похвалив, дійшли поле і думаю треба чайку. І тільки я зняв з плеча рушницю і руюзачок, як песик із голосом по посадці помчав, я за ним бігом, він з посадки в поле і бачу а він до нори і понорився....!
Я до нори чую що там 2 лиса точно, хоркають огризаються. Працював він напевно з 15 хвилин, виліз, дихнув і знов понорився, знову я в очікуванні.
Сидів я від нори метрів 20, вітер від нори до мене. Собака виліз вже не задом як першого разу, а мордою в перед. Думаю був розмін у норі.? Третій захід в нору був результативним.
Виліз з повним ротом лисячого хутра.
Я його одразу на поводочок, і чакав ще пів години, але лисиці так і не вийшли...
Думаю причина в тому що я підшумів рижих коли почав підбодрювати ягда....
Вибачайте що фото не має фотік здох, а телефон з камерою на полювання не беру. Рятує старий добрий Сіменс А 57....
Наступного разу обовязково будуть фото....