Nezhivoy писал(а):

Вот добавлю немного керамики (слева на право) сосуды Салтово-Маяцкая культура, крайний где-то раннее железо или Скифо-Сарматский период. Данный сосуды были нами раскопаны во время экспедиции на одном из средневековых городищ.
Шановний пане. Я досить уважно (за наявності часу) спостерігаю й за вами. В мене виникли дещо деякі сумніви щодо Вашої діяльності.
По перше, якщо переглянути закон України "Про охорону археологічної спадщини, то виникають деякі колизії, а саме право на проведення розкопок мають лише наукові працівники - археологи.
Отже я роблю висновок що ви археолог.
Тоді дивно, що у вас викликає здивування - "як брєд" - той факт що єгиптяни викоритовували декілька одиниць виміру, градуси, радиани, сінуси, метри та міліметри. Якщо ві наполягаєте на "ліктях" то як єгиптяни називали 1/5000 ліктя? Адже саме така точність вкрай необхідна для таких будівль.
Значить ви не той "археолог" за кого себе видаєте?
Щодо залучення приватних осіб до розкопок - правила поведінки не те що не прописані (!) (таке наше недолуге законодавство, та застарілі нормативи Мінохоронкультури) а й не передбачає нашої законної безпосередньої участі...
Отже якщо ви не археолог то тоді дивним чином виглядає подання вашого фото "Маяцкая культура"....
Такі фото-арт-виставки згідно міжнародних норм вкрай заборонені, тому що під впливом прямих сонячних променів без вороття втрачається мікробіологічний шар та руйнується структура кераміки.
Як "білий" археолог ви це добре знаете.
А якщо ви "чорний" археолог (я припускаю, ажде поки це не спростовано) то у таких випадках (виявлення факту порушеннь) на вас треба писати заяву у відповідні органи.
Що може вас врятувати за такої скрутної ситуації -:?
ознайомити з документами на проведення археологічних дослідженнь (на фото)