Форум ОХОТА и РЫБАЛКА

Все об ОХОТЕ и РЫБАЛКЕ
Текущее время: Вс авг 23, 2026 3:48 pm

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вс дек 16, 2007 8:26 pm 
Старожил
Старожил

Изображения: 2
Звіт 16.12.2007

Бачив 3 зайці взяти нічого не вдалося, бо зайці як навіженні встають за метрів 50-70 і навіть не замислюються про те аби почекати поки я дійду до них, на відстань для пострілу.

За те сьогодні полюбувався роботою свого ягда, який гарно ходив по сліду з голосом. Взагалі приємно провів час в полі, як на мене це головне в нашому ділі. Тобто отримувати задоволення від спілкування з навколишнім середовищем, та тваринним світом. :D
Ми ж не на заготівлю мяся ходимо. Чи не так ...? :D :D

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн дек 17, 2007 11:01 am 
Новичок
Новичок

В суботу поїхав зайчика потропити...Вітер не дав цього зробити. :(

Сліди замітало одразу ж як вони появлялись.Рішив пройтись

лісосмугою...Слідів багато...Пройшовши метрів 100,дивлюсь,а зліва

по полю мені на зустріч лисок біжить :shock: ...мене не чує і не

бачить...бо йому сніг в очі та в вуха ліпить... :D...відстань:35 кроків...

один постріл...дріб№1..патрони ТАХО... А ось і трофей...

Вибачаюсь за фото,я не фотограф :oops: ,я мисливець...Але

фотоапарат (мильниця)завжди зі мною 8) .

Изображение

Изображение

Заголовок сообщения: Полювання на кабана
СообщениеДобавлено: Вт янв 08, 2008 8:15 pm 

Доброго дня шановне товариство!
З великим задоволенням прочитав матеріали форуму і вирішив добавити свою історію про полювання на кабана. Це полювання відбулося багато років тому, але я його пам'ятаю з найдрібнішими подробицями.
Полювання проводилось на Хмельниччині в горбистій місцевості. Схили були помережані ярами і улоговинами. Мені випав номер на схилі гори на краю невеликої улоговинки. З верху вниз йшла просіка. З ліва від просіки молода густа соснова посадка, а з права весь схил заріс чагарником. Чагарник рідкий, але напередодні вночі пройшов мокрий сніг, який майже весь повис на гілках. Сонце світить, а білизна така, що аж очам боляче дивитися. Сніг, що висить на гілках, практично гасить всі звуки. Тиша надзвичайна. Здається що стукіт власного серця розполохає всю дичину в окрузі.
Раптом з соснової посадки нижче мене чується тупіт. Кабана не видно, але чутно, що він біжить по схилу гори і зачіпає за чагарник, а за ним з кущів обрушується весь сніг і вони стають чорними. Таке враження, що по схилу рухається паровоз.
Кабан з'явився в проміжку між чагарником на граничній відстані, метрах в 50 від мене. Ловлю на мушку його бік і стріляю (куля Польова).
Не знаю що трапилося в той момент, можливо ехо від пострілу відбилося від гаю на протилежному схилі або ще щось, але після пострілу кабан розвертається на сто вісімдесят градусів і біжить назад по своєму сліду.
Ловлю на мушку його силует в чагарнику і стріляю картеччю (три штуки в контейнері). Після пострілу кабан затихає. Але ж мені то його не видно із за засніженого чагарнику.
Перезаряджаю рушницю і збігаю по просіці вниз, повертаю на кабанячу стежку, проходжу метрів 10, обходжу засніжений кущ, і... кабан лежить на череві переді мною в 5 кроках і дивиться на мене.
Потім, після полювання, я подумав, напевно, в ту мить час зупинився. Подробиці пам'ятаю в частках секунди.
Побачивши мене кабан починає підійматися. Спочатку підіймається передня частина, витягується голова, починають клацати ікла, у мене рушниця підіймається до плеча, потім у кабана починає підійматися задня частина, а передні ноги роблять перший крок в мою сторону.
Ловлю на мушку лоб кабана, прямо між очей і стріляю... через частку секунди чую якийсь незрозумілий звук що зникає в небі. Це куля зрикошетила від лоба кабана і відлетіла в небо. Кут попадання кулі в лоб кабана був дуже гострий, а куля повністю свинцева (куля Польова, 16 калібр). Після пострілу кабан поволі осідає, з притиснутими вухами. Не даючи йому схаменутися, роблю пару кроків управо (до кабана то, всього метрів 4) і добиваю його пострілом в голову. Кабан завалюється на бік і сунеться по схилу по снігу вниз до першого дерева. А у мене починають труситися руки і ноги. А серце так стукає, що здається от-от вискочить з грудей. Хто був у подібній ситуації, той мене зрозуміє. Все так швидко відбулося, що думати було ніколи. А тут з’являються різні думки, що би було, якби щось пішло не так. А клацання кабанячих іклів, я запам’ятав на все життя і ні з чим цей звук не спутаю.
Після зняття шкури, в голові кабана виявився пролом кістки лоба півмісяцем, розміром з п'ятак. Нижня частина пролому була увігнута в голову міліметрів на 6 – 7, а верхня трималася цільно з черепом. Проте, удар кулі оглушив кабана на деякий час, що дало можливість мені його добити.
Що хочу порадити колегам, так це не лізти на рожен, так як кабан – звір серйозний і не застосовувати куль Польова в таких ситуаціях. Думаю, для цього краще б підійшла латунна куля з плоскою передньою частиною. Хоча сам я не пробував. Подібного випадку у мене більше не було.
Мій мисливський стаж – 30 років.
Важив кабан 195 кг. Ні пуху Вам, ні пера.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн янв 14, 2008 7:58 pm 

Про полювання на кабана, яке закінчилось, навіть не розпочавшись.
Це полювання відбулось дуже давно. В той рік саме поступили в продажу кулі Польова і будучи в Москві в службовому відрядженні, я в мисливському магазині купив собі десяток куль. А в нашій провінції їх ще не було і ніхто їх ще не бачив. Маючи в своєму арсеналі кулі найновішої на той час конструкції, я мріяв стати на номер і щоб саме на мій номер вийшов кабан. Але в той день стояти на номері мені не судилося.
Але все по порядку.
Приїхали ми в мисливське господарство десь о пів на восьму ранку. Єгер уже нас чекав.
По словах єгеря, на одному з глухих полів, були свіжі сліди кабанів, які там рилися. Під’їхали до того поля. І дійсно, знайшли свіжі сліди кабанів де вони рилися цієї ночі.
До цього поля примикали густі соснові посадки, тому і кабани мабуть днюють в цих посадках.
На середині поля провели інструктаж, розписалися і провели жеребкування. Нас, мисливців, було 8 чоловік, тому четверо ішли в загінку, а інша четвірка з єгерем ставали на номера. І як на зло, мені в першій загінці випало іти загонщиком. Єгер привів нас на край лісу. З краю від поля була ріденька лісополоса метрів 30 шириною, за якою на схилах тягнулись соснові посадки. Місцями, між лісополосою і посадками були порослі рідкими кущами шипшини кам’янисті товтрики.
Єгер показав нам, звідкіля потрібно починати загінку, і сказав зачекати хвилин 20, поки він розставить стрілків на номера. Зачекавши 20 хвилин, ми пішли починати загінку. Оскільки серед загонщиків я виявився самим молодшим, то мені і доручили починати прочісування з самого дальнього кінця посадок.
І ось ми ідемо по краю лісополоси понад соснами. Перший загонщик зупинився, другий загонщик зупинився, третій став на місце. Залишається мені пройти метрів 30 і повертати в сосни. На моєму шляху голий товтрик, на якому жменька зарослих бур’яном терняків розміром приблизно 5 на 10 метрів. Перед терняками повертаю ліворуч і починаю спускатися до посадки проходячи повз кущі. Все навкруги заросло травою майже по коліно. І по цій траві десь носиться мій ягд Джімка. Трава така висока, що він в ній не біжить, а пливе.
Я ще не встиг дійти і до середини терняків, як під ногою хруснула якась гілка. В ту ж мить в терняках ніби проснувся вулкан. Щось затріщало, затупотіло і на другий бік кущів вискочило 4 кабани різного розміру. Вискочивши з кущів, кабани зупинились правим боком до мене. В мене зразу ж мелькнула думка, що в загонку їх не загнати, так як я стою між мисливцями і кабанами. Мисливці позаду мене, а кабани попереду. Потрібно стріляти. Але ж стріляти нічим. В мене рушниця не заряджена.
Легенько, безшумно відкриваю рушницю (куркова двостволка), висмикую один кульовий патрон з патронташа, вставляю його в правий ствол, закриваю рушницю і зводжу курок. І все це безшумно. А кабани стоять як вкопані за 15 метрів від мене. Піднімаю рушницю, вибираю найбільшого кабана, прицілююсь під лопатку, а кабани стоять і стріляю. Я знаходився нижче кабанів метрів на 4, тому постріл було проведено з низу в верх в стоячого на відстані 15 метрів кабана в протилежну від людей сторону. Після пострілу мій кабан піднімається на дибки як норовистий скакун, повертається на задніх ногах і в один стрибок зникає за горбком. Десь береться мій ягд, і з голосом починає переслідувати кабанів. Через секунд 10 голос собаки обривається. Я перезаряджаю рушницю і іду в тому напрямку, де в останнє було чути голос ягда. Проходжу метрів 50 – 60 і бачу, на землі лежить здоровенний кабан, а по ньому скаче мій ягд, гарчить і скубає його за щетину. Через декілька хвилин підходить ближній до мене загонщик, який усе бачив.
„Чому ти так довго не стріляв”? – запитує в мене.
„Так у мене ж рушниця була не заряджена” – кажу я.
„Ну все, каже він, кабан взятий, полювання закінчене. Іди знімай стрілків, нехай усі ідуть сюди”.
Іду я. Зустрічаю інших загонщиків. Кажу: „ Кабан лежить готовий, зараз іду знімати номера”. А де номера розставлені, я ж то не знаю. Пройшовши певну відстань починаю кричати на весь ліс: „Ей, де ви там, виходьте на верх” Першим з лісу вискакує єгер. „Що сталося, хто стріляв, чому ти тут”? – запитує в мене. Я кажу, що стріляв я в кабана, кабан вбитий, загонщики біля нього, тому загонки не буде. Єгер не вірить, каже що постріл був наверху, а кабани не зайці, по товтрах під кущами не сидять. Під наш спор поволі починають виходити з лісу стрілки. Судячи з незадоволеного виразу їхніх облич, мабуть вони мене поносили незлим тихим словом. Мовчки ідемо до кабана. Підійшовши до кабана і оцінивши його розміри хвилини три була мертва тиша, як в „Ревізорі” Гоголя. Після цього у всіх вирвались на ружу усі емоції. Усі мої провини були прощені, тут же накрили стіл і всі випили по традиційних 50 грамів на крові. Після почали розглядати кабана. Я стріляв в стоячого кабана, прицілившись під лопатку. Але при детальному огляді виявилось, що вхідний отвір від кулі знаходиться сантиметрів на 15 – 20 лівіше і на 10 вище того місця в яке я прицілився. Про це я і сказав своїм колегам. Пішли дивитися на місце проведення пострілу. Знайшли місце де кабан розвертався на задніх ногах, а я спустився на те місце з якого проведено постріл. Дивлюсь уважно і в кущах, через які пролетіла куля, помічаю дві світлі точки. Заходжу в кущі і виявляється, що моя куля зрізала два терняки, товщиною приблизно по півтора сантиметри кожен. При цьому куля деформувалась і змінила напрямок польоту.
Після зняття шкури, виявилось, що куля пройшла між ребрами, перемолола в кабана усі легені і застряла в протилежному боці. Не зачепивши жодної кістки, куля була деформована. А кабан, пробігши 50 – 60 метрів, просто задихнувся. Кабана ми не зважували, але усі зійшлись на думці, що важив він приблизно 210 – 220 кг.
Ось такий був мій перший постріл кулею Польова. Але суть не в цьому. Суть в тому, що нікому з нас, не прийшло би в голову шукати кабанів на голому товтрику в жменьці терняків розміром 5 на 10 метрів, в той час, коли поряд було більше сотні гектарів густих соснових посадок. Якби не та щаслива гілка, що хруснула під ногою, ох і налазились би ми в той день по кущах...
І лише завдяки курковій рушниці кабани „дочекались” мого пострілу. Тільки куркову рушницю можна безшумно зарядити. Безкуркові і самозарядні рушниці при зарядці створюють такий тріск і лязг, що за 15 метрів кабани б його обов’язково почули і втекли.

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн янв 21, 2008 12:11 pm 
Старожил
Старожил

Встретились два флудера. :D Наконец то состоялась все время откладываемая встреча. После 4х часового путешествия прибыл я в Ровно, красивый чистый город с приятным тарифом на такси. Встретил меня Андрей с распростертыми объятиями и настоящей, не смайловской улыбкой.
:D А дальше был вечер баек, историй и жестикуляций показывая размеры дичи. :lol:
Утром приехали Зайцев, Snoose и местный охотник Игорь. Прибыли на позиции, разложили ружжа и двинулись в путь…
Местность была многообесчающей насчет дичи. Красивая природа, с ярами и лесочками, единственный недостаток-дождь. Пришлось жагать по гостеприимной Ровенской земле которая принимала каждый шаг по косточки в свои объятия и струдом отпускала.
Прошли немного, возле фермы увидел лису, далеконько, даже ружжо не вскинул. Ну, думаю, зверь есть. И это только начало.дальше пошли одно поле, второе, третье…не встретили даже мышь. Добрались до яра, с деревьями и кустарником, место очень аппетитное. Андрей в молодим, но очень перспективным ягдом, пошел загонщиком, пошли немного, выстрел! И молодой голос ягда, ав-ав –ав..
Напряжение возростало, пошел адреналин,..все таки много уже прошли и ничего не видели,…но ничего на нас не вышло, как потом выяснилось это был лис, который ушел вдоль яра. Так было почесано еще пару яров, но зверя мы так и не встретили. Дальше был обед, на котором самым вкусным было сало.! И опять пошли бесконечные рассказы, байки комментарии, обсуждение отчетов форумчан…после обеда прочесали еще один лесочек с таким же результатом, и пошли обратно домой…
Фотки и дополнительные комментарии выложат участники охоты у которых был фотик…:)
Огромное спасибо Андрею и его жене Зоряне за организацию и приём!! :)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ружжа розряжены.

Изображение

Изображение

Последний раз редактировалось Nazar Пн янв 21, 2008 4:47 pm, всего редактировалось 1 раз.

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн янв 21, 2008 5:52 pm 
Старожил
Старожил

Изображения: 2
Добавлю від себе пару фоток з коментарями, бо Назар описав все класно , добавити нічого...! :D

Изображение

Зустріч друзів і байки під пиво 8) :lol:

Изображение

"І куди далі, кругом болото...."

Изображение

"Рівненщина не відпускає Назара.." :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение

"Просто фото....!"

Изображение

"Обід" :)

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн янв 21, 2008 11:20 pm 
Новичок
Новичок

немного со своих носителей:
каменты
.....Зайцев!!! ....таки надо было....ну ты вкурсе=)
Изображение
..."Ровно тушит пожары"
Изображение
...каментс излишны
Изображение
Изображение
....Андрюша
Изображение
Изображение
...какова мы сюда прЫпёрлысь :evil: ?!!!! /А.З. цитата/
Изображение
Изображение