Форум ОХОТА и РЫБАЛКА

Все об ОХОТЕ и РЫБАЛКЕ
Текущее время: Вт сен 01, 2026 6:07 am

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн фев 11, 2008 9:25 pm 
Старожил
Старожил

Изображения: 2
Перший раз у перший клас, або як полювати лиса із норними.

Сезон полювання закінчився, але боротися із хижаками і основними розповсюджувачами страшної інфекційної хвороби сказу, продовжують хоробрі норні собаки, різних порід.
Дана історія одного дня полювання із ягдтер'єрами буде описана нижче.

(фотік від морозу сів і фото нажаль буде мало.)

Отже поїхали.

Раніше я ніколи не був на справжньому полювання із норними собаками. Телефоную в суботу вечером Ігору П. в якого брав свого щенка, і запитую чи нікуди він на вихідні не буде іти і чи взяв він дозвіл на відстріл лисиці. Відповід позитивна і за 3 хвилини розмови отримую запрошення на неділю, але без рушниці, просто із собакою.

В 6_30 ранку в неділю сідаю на маршрутне таксі Рівне- Дермань-2(Здолбунівський р-н).
7_10 в Здолбунові підсідае Ігор из сукою Джесі, і ще в сусідньому селі підсідає Саня з Босом(нештатна кличка Звір).
Проїхавши ще з кілометрів 15 по Здолбунівському районі виходимо і дивлячись на відмітки на карті Ігора з лисячими норами вирушаємо в дорогу.

Изображение

Перша нора собака пішла і вийшла, це зайняло буквально 2 хвилини.

Саня на віднорку
Изображение

Про всі нори розказувати не буду бо було їх біля 10 і всі пусті :( .
Мій Піт спочатку не хотів норитись , але через 3 нори сам почав проявляти інтерес до нір, в четверту пішов одразу після Боса(про всяквипадок)

По дорозі підняли 6 зайці всі благополучно були проведені з голосом собаками.

Изображение
Перехід по озимині і знову русак підйом і собаки за ним, гарно тікає вухань.
Нормальною роботою по зайцю для ягда , це 400 метрів з голосом і назад, а наші ягди пішли як мінімум за километр, диплом першої ступіні. :D

Пройшовши наш маршрут майже повністю, і день доходив кінця помічаємо не відмічену на карті нору.

Першою в нору пішла Джесі через 3 хвилини вийшла, але рвалася знову не пустили.
Другим пішов Бос-Звір, і час потягнувся...

10-20-30 хвилин а він все там. Вирішуємо пройти з Ігорем ще до однієї нори а Саня залишається чекати.
Пройшовши кілометра півтора помічаємонору, підійшли а вона завалена.
Йдемо назад і плануємо що наступне таке полювання буде в похмуру, вітряну погоду, коли лис нориться.

Вертаючись назад спостерігаемо наступне. Саня натягає нашийника на Боса в метрах 3 від нори, а той пручається із всіх сил і намагається піти в нору, аж зненацька із нори вискакує як "ракета лис".
Саня пустивши пса стріляє з ИЖ-18 12/70, звіра заносить і він мчить далі.

Джесі і Піт за ним, Ми зійшлись а саня мат за матом, мовляв пи............. йо..........., отт така х..........!
Намагаємось заспокоїти, собак немає вже 10 хвилин.
Свистіли гукали, приходить мій Піт і гавкає, заспокоюю, глажу ітд...
Далеко в полі помічаємо рух, дивимось у біноклі, ні то не Джесі а бродяги. Піт починає подавати голос і мчить підбігаемо на верх пагорба і внизу біля села Джесі ганяє лиса і дуже стомлена не може взяти по місцю.
Піт домчав за лічені секунди, збивши лиса з ніг бере його по місцю.

Изображение

Лис набравшись сил всеж вирвався від стомленої сучки і молодого кобеля, тут в хід пустили Боса

Изображение

картина на лице розтягнули звіра і все...!

Поки ми повідзивали собак і Ігор пішов відрізати голову на здачу, збіглося мало не пів села і голова місцевого мисливського колективу.
Розповів нам де ще є нори, але їх ми залишили на потім, і вирушили додому.

Изображение

Дякую за увагу.... ::):

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн фев 11, 2008 10:15 pm 
Старожил
Старожил

Ще добавлю від себе.

Таке полювання мене дуже захопило, і зацікавило.
Норні собаки дуже сміливі і сильні. Лізти під землю, не знаючи, шо там чекає, єнот, лис, чи борсук..?

Після закінчення сезону полювання 2008 також буду брат собі такий дозвіл і полювати на лиса.. :D

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вт фев 12, 2008 9:54 am 
Старожил
Старожил

Полювання то выйшло класне.
Але собаки ледве ходять, позбивали лапи. Я свого з четвертого поверха зношу і виношу на вулицю.
Мороз в -5 зробив свою справу, гнали лиса довго по роллі...!
Ну нічого до наступного разу загоїться.. :D

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вт фев 12, 2008 9:55 am 
Старожил
Старожил

snooze писал(а):
....молодцом!!!
ну вот и начали работать....глядишь в следующий приезд добудем мне лиса! :wink:

Полюбому....!Головне шоб погода була дощова і нестабільна, тоді лис точно в норі буде.. :D :D :D :D

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Сб авг 16, 2008 3:18 pm 
Старожил
Старожил

Ну на кінець добрався до форуму. ::):

Відкриття полювання на пернату дичину в нашій області відбувалося 9 серпня.
Але Ми (Andrew, VOR i Георгійович, ягд Піт), як справжні мисливці і поціновувачі активного відпочинку виїхали 8 серпня в Дубровицький район Рівненської області. Добралися без пригод. Приїхавши в село, познайомилися із Дідом(рибалкою та мисливцем на пенсії) ::):.
Поспілкувалися де краще розгорнути табір і де буде літ крякви.

Посиділи подумали. Проїхались по селу Вовка провідав всіх рідних і близьких. Ех село....!
Приємно споглядати старі будівлі довоєнного будівництва. Чисте повітря.
Потім ми буди у заповіднику на Соминному озері, де вода по кольору нагадує коньяк. А вса тому що під озером знаходяться поклади торфу, вода гліциринова. Ляпота......!
Час пролетів так швидко що поки добралися до місця дислокації табору почало темніти, і над головами було чути приємний звук “фіть-фіть-фіть”, та не дуже приємний гул кровопивць.
Звісно у нас були засоби захисту від комарів, але їх дія замість вказаного на флаконі терміну 2-4 години зводилась до 20-40 хвилин.

Почали розпалювати багаття вже геть темно, поки приготували вечерю думав “помру” з голоду.
Вечеря вдалася на славу. А далі за чаркою чаю ::): ми довго обговорювали майбутнє полювання, ділилися досвідом полювань, вдалими та не дуже пострілами, промахами. Георгійович розказував про свої полювання на теренах нині не існуючої соціалістичної держави .
Коротше.... розвісили ми з Вованом вуха і зацікавлено поглинали розповіді.

А кряква тим часом летіла і летіла і в метрах 100 від нас падала “каменем” на плеса, крякаючи і хлюпаючись у воді.
Дивлячись у нічне небо милувалися зорями, навіть найдрібнішими, яких не видно у місті через надмірне освітлення. Душа моя попала в рай. Давно я так не відпочивав. Тишина та спокій
настільки розслабила мене, що я замріявся і коли до мене зверталися я навіть не одразу реагував.

9 серпня ранок.

Останні 3 крякви покинули водойму у 8:30.

Поки Вован з Георгійовичем полювали на білі гриби, я з допомогою вудочки полював на рибу.
Мною було успішно відловлено 2 окуні, 2 йоршика, 1 плотва. Чесно кажучи риболовля мене зацікавила не на жарт. Подумаю зайнятися більш серйозно цим видом відпочинку. ::):

В 14:30 чи в 15:30 приїхала решта колективу (Дімка, Cєрий та екс Рівнянин, а тепер Киянин Віктор). Скажу чесно хлопці ви багато втратили.

Привітавшись вирішили пообідати і видвигатися на місце полювання.

18:00 пострілів майже не чути льоту качки практично немає, що трапилось запитував Я себе подумки. Почали топтати з обох боків меліоративних канав, глухо. Віддуплетились по на літаючих вяхирях, але без результатно. Лише Георгійович показавши мастер-клас взяв вальдшнепа з метрів 50. Починало сутеніти а качви все не було. Як так вчора летіла а сьогодні не летить. Потім пішов дощ. І поволі полетіли маленькими табунцями крякові, але так високо що іноді стріляти не було сенсу.

Десь близько 21 почався сильний дощ і ми почали повертатися до авто. Прийшовши почали обговорювати чому так а не так як планувалося, чому не було льоту, який був на передодні.
Десь в далечині почули кра-кря. Присіли і Дімка в манок кря-кря. Аж ось налетіла Качечка Дімка не зхибив 3-м пострілом, а ягд Піт відпрацював по качечці в лепесі майже бездоганно, ну з подачею трохи не склалося....

Ну все шурпа буде. На радостях навіть не сфоткали качечку. :lol:

В неділю та сама історія качка летіла дуже високо. Бродили ми і понад канавами без результату.....:?

Я особисто вдячний Вовці, що показав нам такі місця. Я навіть не засмутився що повернувся додому без трофея.
В принципі Відкриття це свято а полювання в свято результату не приносить, да не мясозаготівлю їхав...

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вс авг 17, 2008 9:21 am 
Старожил
Старожил

Пропоную Вашій увазі фото...... :D

Изображение

Без мене ти нікуди не поїдеш ...(Піт)

Изображение
Дорога...

Изображение
Изображение
Изображение

Переправа через річку Горинь..

Изображение
Мисливець зі стажем Геогрійович.(Думаю майбутній форумчанин) :D

Изображение
Будинок Вованового(VOR) дитинства :P

Изображение

Їдемо в заповідник..

Изображение
Изображение
Озеро Соминне(Коньячне)... :lol:

Изображение
Літаючий ягд...

Изображение
Тренуємось перед першим полюванням на пернатих...

Изображение
Темно а Ми лише дісталися до місця дислокації...

Изображение
Чекаємо доки приготується вечеря...

Изображение

Казаночок кипить а аромат............ :D

Изображение
Вибачте що не сфоткав повної краси блюда зпочатку ! Поки діставав фотік, хлопці пакували за щоки, сфоткав що встиг..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение
Мисливський пес і Я :lol: :lol: :lol:

Изображение

Банда в зборі..... :D

Изображение

КУМИ...... :lol:

Субота ніч, накінець то дощ престав, можна і біля вогню посидіти, і пивка попити... :D

Изображение

Изображение

І знову поки діставав фотік, хлопці тихенько хавали, смакуючи шурпою із крякви та вальдшнепа. Причому закушували шашличком.(Я також не відставав, шурпа вийшла на славу....) А шашличок так і взагалі..... УУУУМММММ...... :D

Последний раз редактировалось Andrew Вс авг 17, 2008 1:20 pm, всего редактировалось 1 раз.

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Ср авг 20, 2008 11:36 pm 
Новичок
Новичок

Лучше поздно, чем никогда.
Попробую и я отчитаться :)

Итак, до этого, на охоте я был несколько раз с дедом, когда мне было 5 лет.
Через год у деда был инсульт – больше он не охотился.

Желание хотя бы просто попасть на охоту периодически возникало и с каждым разом все сильнее и сильнее, но, ввиду разных причин (сначала отсутствие знакомых охотников, потом финансовая ситуация, а потом не хватка времени), реализовать его не удавалось.

Осенью прошлого года решил: не получается на охоту, так хоть на стенд съезжу. Съездил и пропал. Вначале стрелял из прокатного ружья, но быстро понял: пора покупать свое.

К сожалению, опять же ввиду катастрофической нехватки свободного времени, разрешение на покупку было готово уже после закрытия сезона 2007/2008 года,
но успокаивал себя тем, что начинать нужно с открытия, а не с закрытия.

Поэтому с нетерпением ждал августа и открытия.

Но оставалась еще одна старая проблема – отсутствие знакомого коллектива.
Благодаря форуму ее удалось решить – земляки-ровенчане согласились взять меня с собой, даже несмотря на то, что до самого момента выезда вживую познакомиться так и не получилось.

И вот долгожданный час наступил.
Половина коллектива выдвинулась в угодья 8 августа, вторая половина (и я в том числе) на следующий день.
В 9.00 встретились с Димой (Dimastiy) и его братом Сергеем и тронулись в путь. За компанию решили проверить GPS навигатор, тем более, что бумажную карту мы забыли.

Навигатор не подвел – вывел точно к месту назначения. Конечно, не обошлось и без приключений. Один раз в конце грунтовки, по которой нас повел навигатор, чтобы срезать путь, когда до трассы оставалось метров 200, мы уткнулись в смытый мост через реку – пришлось искать объезд. Кроме того, как оказалось по пути, в Ровенской области есть несколько сел с одинаковым названием. По закону подлости мы выбрали неправильное и в средине пути пришлось перепрокладывать маршрут. Навигатор проложил кратчайший по километражу маршрут, без учета того, что километров 30 дороги – брусчатка. При этом он “объехал” еще один смытый мост через Горынь, о котором нам уже рассказал Володя (VOR). В общем, мы себе едем и никак не дождемся паромной переправы, и вдруг оказывается, что мы уже почти на месте.

Несмотря на то, что начал моросить дождь – воссоединение коллектива состоялось в приподнятом настроении. Ребята (Андрей (Andrew), Володя (VOR) и Георгич) рассказывали о результатах разведки – выезд на день раньше позволил выбрать лучшее место – утка была и ее было не мало. Пит все подтвердил :)
Уже был разбит лагерь. На огне кипел чугунок. В воздухе витало предвкушение...

Но тут появился УАЗик. Оказалось, что та часть угодий, в которой был разбит наш лагерь, с СЕГОДНЯШНЕГО УТРА перешла в частную собственность. Нам предъявили соответствующие документы и попросили вон... :(
К счастью, оказалось, что их территория заканчивается километра через 2-3. Дальше угодья пока еще принадлежат УООРу. Пришлось в темпе передислоцироваться.

Переехали на новое место. Перекусили. Выпили по 50 грамм за приезд и знакомство. Где-то с 17.00 в угодья потянулись и другие охотники. Решили собираться и мы. Собрали ружья, набили патронташи и в 17.45 начали выдвигаться к каналам.
Изображение

Пришли. Глянул на часы 18.10. А вокруг тишина. Минут через 5 где-то вдалеке послышались первые выстрели – кто-то уже открылся. Еще через некоторое время решили что стоять смысла нет – нужно топтать. Первую одинокую утку увидели около 19.00. Проводили ее салютом – открытие все-таки. Хотя понятно было что не достанем – далеко в стороне и слишком высоко. До 21.00 еще несколько раз задавалось “Пыльнуй”. В такие моменты сердце замирало. Приседая и стараясь не шевелится, пытался высмотреть где же утка. Но видимо она замечала нас раньше чем мы ее и обходила стороной. Где-то в 21.00 дождь усилился. Солнце потянуло за горизонт. Лета не наблюдалось. Решили двигать в лагерь.

Пришли. Разрядились. Начали прятать ружья. И тут над ухом “Пыльнуй”, а прямо над головой 3 утки. Точно над нами и всего в 20-ти метрах.
Пока похватали ружья, пока заряжались, уток, понятно, и след простыл. Но адреналин снова заиграл. Затаились. Через пару минут чуть в стороне показалась еще парочка. Манок Димы они проигнорировали и спокойно скрылись из вида. Но надежда росла. И тут на фоне темнеющего неба появилась точка. Дима начал манить и утка, снижаясь, пошла на него. 3 выстрела и она камнем падает в канал с противоположной стороны. Дима начал раздеваться что бы ее бегом найти (стремительно темнело), но, как только он был готов заходить в воду – ему на встречу вышел довольный Пит с уткой в зубах!

Подпорченное настроение моментально взметнулось вверх – открылись! С дичью! Будет настоящая шурпа!
Дальше караулить не стали – уже стало темно.

Ну а дальше была подготовка к празднованию, тем более, что поводов было целых три.
Попрятали ружья, разожгли костер, собрали стол, достали продукты.
Начался обряд посвящения меня в охотники.

Сергей ощипал и осмалил утку, а мне, под чутким руководством Сергея и Димы (профессионального медика :)) выпала честь ее разделать.
Изображение
Изображение Изображение

А дальше было застолье. Вначале отметили открытие, потом отпраздновали день рождения Володи и, наконец, решили закончить обряд моего посвящения.
После торжественной речи и напутствия со стороны Георгича – самого старшего члена коллектива, и символического дуплета в ночное небо – подошли к финалу.
У меня был выбор либо выпить из стволов, либо из гильз, оставшихся после салюта, но в соответствии с объемом стволов. К счастью, ребята вняли моему аргументу, что мне завтра их еще домой везти – остановились на объеме гильз :)

Изображение

В общем, спать пошли около 2-х часов ночи.
А в 4 я проснулся от какого-то движения – ребята собирались на утреннюю зорьку.
Честно сказать, мелькнула малодушная мыслишка – а может лучше я посплю еще чуток, а то опять дождь капает. Но комары (а точнее их количество в машине, несмотря на зажженную спираль и закрытые двери) не дали мне совершить то, о чем бы потом пожалел – начал собираться и я.

Утро принесло одну лыску, которая была добыта метрах в 100 от лагеря. Больше лета не было. Выдели 3-4 одиноких уточки на запредельной высоте.

Часов в 10 решили собираться домой. Где-то к 12, позавтракав и попив чаю с костра, собрались и выдвинулись. По дороге домой решили еще пройти поле, на котором был замечен вяхирь, но безрезультатно.

Вот кажется и все.
А нет, не все :) В понедельник появилось неведомое ранее чувство – меня тянет в угодья.
Причем с каждым днем все сильнее и сильнее…

P.S. От всей души хочу поблагодарить ребят: Диму, Сергея, Андрея, Володю и Георгича за то, что не побоялись взять меня, новичка, с собой и показали, что такое охота. Честно говоря вначале немного волновался – куча совершенно незнакомых людей, как сложатся отношения? Но, буквально с первых минут знакомства, появилось ощущение что мы знакомы уже 100 лет. Ребята, спасибо вам всем:!::!::!:

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вс авг 31, 2008 8:38 am 
Старожил
Старожил

Доброго дня всім...

Кажу одразу звіт буде без фото, погодка була не для фотографування.

В пятницю вечором прибув на рідну землю в село :D незважаючи на погоду(дощ і вітер.) Родня крутила пальчиком біля височка коли я в суботу з ранку пішов в дощ на полювання.

Пройшовшись по грунтових дорогах до лісочка. Моросив дощик, але настрій був бойовий і я незважав. Собачка працював по зайцю якого я і не стріляв бо не бачив :lol: ганяв собака по лісу довго потім повернувся.

Я тим часом помітив парочку вяхирів які пролітали доволі високо тому і не стріляв...
Любувався природою, дихав свіжим повітрям, відпочиваючи від міських джунглів та вихлопних газів :D . Пройшовшись по просіках лісочка подивився, серце кровю обливаєть за "ПРИДУРКІВ", які залишають після себе стільки сміття і битого скла.
Погода все гіршала і гіршала.
Пролетіло ще з десяток вяхерів на недосяжній висоті.

Ну думаю траба щось робити або додом або хочаб хижих птажів полякати. Знаючи де багато сорок, вирішив задати їм жару. І таки вдалося 2 сороки успішно відстріляні. Мені аж соромно промазав з метрів 25 злетівшу з дерева сіру ворону.

Вибравшись на висотку в лісі змінюю звичну вкруточку у свому стожері з 0.5 на 0.75.
Вирішую відстріляти хочаб парочку вяхирів, аби дома не засміяли :lol: .
Вибрав місце для схованки, всівся під кущом і чекаю. !

Перший пішов , бах-бах-бах мимо. Ну думаю все, високувато + малий досвід полювання на пернатих, геть руки опустилися.

Сидим із песом чекаємо далі.
Налетіло ще два. Бах-бах-бах, оба впали. Один камнем а інший пролетів ще метрів 30 і в траву на краю лісочка. Собака шукав його хвилин 10 таки знайшов і приніс(приємно споглядати як працює навчена тобою собака :) ).

І шо ви думаєта до 11_30 я взяв 11 вяхерів. :shock:
Сам не очікував такого результату.

Порадувало те що майже всі биті чисто і на виліт. Значить нова рушничка справна і працює. Стріляв №6 Федерал(без контейнера) і №6 Імпульс(в контейнері).

Прийшов додом мокрий але такий задоволений.

Батя каже шо змок і нічого не добув.

Я посміхаючись дістаю із рюкзака голубів.
Батя жартома каже:
- Вони такі самі дурні, як і ти , в таку погоду літати.. :lol:

От таке було у мене полювання.
Успіхів.... :D

Последний раз редактировалось Andrew Вс авг 31, 2008 4:25 pm, всего редактировалось 1 раз.

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн сен 01, 2008 10:06 am 
Старожил
Старожил

Вяхирі маринуються.... :D

Изображение

Изображение

Баклажанчики тушені.... :D

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн окт 06, 2008 7:06 pm 
Старожил
Старожил

Хлопці звиняйте що не відписував.
На голуба ходив суботу бачив 2 стайки по штук 20 !
Класно я промазав по них..... Чи то високувато, чи далекувато, чи я ще не проснувся тоді.... :lol:

Більше вяхирька не бачив......

Ну крім ось цієї стайки, яка не влізла в обєктив мого олимпуса.... :shock:
Изображение

Прогавив лиса. Який після стрільби по вяхерях, сидів у посадочці і не шевельнувся доки собака не спрацював по йому....
(Вірніше не прогававив а не встиг зарядитись після трьох пострілів по вяхерях :( )

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн окт 06, 2008 7:51 pm 
Старожил
Старожил

Хочеться написати маленький звітик з Полісся...

Був Я перший раз в Зарічнянському районі нашої області.

27-28 вересня в Чудовому місця. Можна сказати раї для нашого брата мисливця.

Від побаченого я довго не міг прийти в себе ! Природа, свіже повітря, якого здається не можливо надихатися.
Різномаїття проридних ландшафтів. Село зі всіх сторін оточене болотами, міліоративними каналами.

Підйом о 5:30 ранку і до систем міліорації. Шлях наш пролягав через ліс.

З приємністю можу сказати, що сирий поліський мікроклімат навіть не турбував, в лісі просто казково красиво, різномаїття осінніх барв радувало око.

Я відпочивав душею. Ні шуму автомобілів, ні людей, лише ти і матінка природа.
По дорозі збирав гриби, та наївся ожини.

На вирубці бачив косачів(тетеруків), в березняку рябчиків.

Було з нами 3 собаки, і всі 3 ягдтерьєри. Першим щось унюхав 5 -ти місячний дік і почав гнати, потім підключився і мій, а за ним і молода сучечка 4,5 місяці.
Як пізніше вияснилося була косуля. Бачили багато пориття кабанів, слідів лося.

Діставшись до місця майбутнього полювання, зарядились, але вирішили ще трохи почекати, бо туман був дуже сильним. Цікаво те що в лісчі туману не було :shock: , а на системах як молоко.

Поки ми сиділи пили чайок, очікуючи пійдому сонця. Розмовляли про полювання, ділились досвідом. Ванька мені багато розказував про специфіку полювання в їхній місцевості.

Собаки підняли величезного русака, який немов граючись із собаками петляв по по траві. А потім як стрибнув через 5 метрову канаву, тут собаки і скололися...
Хто знає як гонять ягди з голосом той мене зрозуміє, тріо сильне.. (грубе скавчання "Піт", середнє скавчання "Дік", і плакса "Барбі" ) :D

Ну от і настав наш зірковий час.

Обійшовши практично всі канави качки не бул, ну майже, соромно празнаватися але промазали 4 "селюха"(місцевий діалект) - крякових.

Перший раз в життя я топтав болото в гумових чоботях. Вода була прохолодна але бажання добути качку перемагало.

Ванька привязав 2-х своїх цуциків до деревця на березі, а я свого вірного товариша Пита взяв. Бідохаха трудився в камишах як скажений.

Тільки ми в болото як із під ніг з очерету 3 качки, ми були не готові до такого перебігу подій. :oops: навіть не стрільнули.

А далі води то по коліна, то по пояс, а іноді і зовсім не було.

Через буквально 20 метрів піднімаю пару лисух, бю падає 1 собака в пошук, несе.
Чую з боку постріли Ваньки, налітає ще одна, красиво мажу... :oops:

Було ще багато підйомів качки ти лиски але стріляли рідко бо не видно, комиш високий.
Перейшли в інше болотце Одразу із підрива беру крякву, та через хвилин 20 лисуху.

Ще пів години бродіння принесли розчарування ! Було збито 2 качки, ні Я ні Ванька не знайшли своєї :? , навіть пес не знайшов. Йому взагалі важко Я то бачу куди падає а він то ні, шукає здобич по звуку падіння та напряму пострілу. :)

Отже моїм суботнім результатом стали 3 лисухи і кряква.
Изображение

В неділю не добули нічого крім збитого мною Бекаса.... Фото бекаса пізніше .... :D

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вт окт 07, 2008 8:10 pm 
Старожил
Старожил

Изображение

Мій перший БЕКАС.

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Пн окт 27, 2008 10:38 pm 
Новичок
Новичок

На выходных были в Здолбуновском раёне. На утрянке, утка становиться на крыло ещё за темна, слышно только свист крыльев. вечером та же картина, темень, и свист крыльев, мгновение и утка скрылась с поля зрения, хоть бери напарника с собой с прожектором :lol: Но одного селезня всё же удалось взять. красавец не описуемый. Вовчик (VOR) ещё и бекасов настрелял, они там табунами летают. Ну а гуси нас просто послали... :lol:

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вс ноя 09, 2008 6:45 pm 
Старожил
Старожил

Відкриття полювання на пушних звірів — це для мене найкраще свято.

Так Я 9 числа працюю по графіку, думав все зірветься. Але пішов до директора порозмовляв і дійшли згоди що до обіду я можу бути не присутнім на роботі(За що йому велике спасибі).

Нажаль з нашого колективу на полювання змогли попасти лише Я і Дімка.
Вечером домовились де і коли зустрічаємось, спробуємо вполювати зайчика та по можливості лисичку.

Зустрілися вже в селі “Х”, де я чекав його. По дорозі до поля зайшли ще до одного старого мисливця. Він не пішов каже тиск, сердечко пошалює, тай відстрілки він не брав. Порозмовляли і в поле.

Першого підйому зайця довго не довелося чекати, піднявся він від мене у балці ну метрів з 10 ::):. Трава висока і я його провів салютом з двох пострілів, напевно сьогодні Діана з ним.
Дивно але собака не брав сліду піднятого зайця. Чи то приморозок робив свою справу чи відсутність запаху на лежці, навіть пояснити не можу...

Пройшли ще трохи, зустріли колектив із 8 чоловік, які піднявши зайчика відсалютували і він швиденько втік за горизонт....

Ще і ще ми проходили заячі місця, але нічого. Час невпинно минав і нам потрібно було повертатися додому.

Попутно добули по парі куріпок...

Пред селом проходить окружна траса Київ-Чоп.
Вирішили не минати буряну і пішли наспівуючи “гоп-гоп”.
Стою чекаю доки підтягнеться Дімка. Але моя “чуйка” мені підказує займи позицію вище. Над стічною трубо. Бачу як в мою сторону щось біжить. Думав мій ягд.
Але щось він сильно порижів в моїх очах. Лис !!!!! Беру на мушку.... Бах... І Ми відкрили сезон...
Лисичка тікала від Дімки і Піта. Та не подумала що на полювання ходять по 3-х.

На зустріч іде Дімон кажу лиса взяв, він не вірить да ну....
Лисичка ще була жива, собака не дав їй довго мучитись, виконав свою місію гуманіста... ::):.

Ми із великим задоволенням провели час на природі.

Изображение

Изображение

Последний раз редактировалось Andrew Вс ноя 09, 2008 7:00 pm, всего редактировалось 1 раз.

Профиль Отправить email  

Заголовок сообщения:
СообщениеДобавлено: Вт ноя 25, 2008 11:15 am 
Старожил
Старожил

Субота вечір сиджу за компом перебираю фотки торічних полювань, натрапляю на фото добутого мною зайця. Згадую, що і як.
На неділю передають сніг, розумію що зайця з переміною погоди не підняти доки не наступиш.... Єх...... Так хочеться на полювання. Зробив парочку контрольних дзвінків по друзях хто і куда... Назбиралося аж цілих 4 ентузіаста.

Ну все думаю полювання відбудеться при будь яких погодних умовах....

7 ранку зустрічаємся на залізничному вокзалі. Вирішили далеко нікуди не їхати а потоптати трави посадочки сусідніх від міста сіл....

Прибули на місце де нас чекав Дімка(Dimastiy).

Пішли в поле. Топтали багато і різхних угідь нічого.... Лише одного разу собачка натрапивши на малик зайчика подав голос, але сколовся буквально за 50 метрів, крутився крутився знову подав голос, та згодом повернувся.

За ніч намело досить таки багато снігу. Я десь в глибині душі подумував, що полювання наше приречене на невдачу. Адже по першому снігу русак лежить так крепко, що підняти його можна лише коли “наступиш”...

Ще і ще ми проходили поля....

Десь біля 11 години два мислився покинули нас пішовши на маршутний автобус на місто....

Алеж ми з Дімоном биті мисливці, і бажання добути зайчугана не вгасає, і ми далі невтомно топчемо угіддя. Зустріли мисливця який стріляв зайця на льожці та не влучив....?

О 13 годині вирішили попити чайку та перекусити. Сніг ішов такий сильний, важко було ходити проти вітру, адже нічого не видно....

Походили ще трохи, ну немає зайця і капець...

Зійшлись до купи і вирішил що хай нам грець, якщо ми не вполюємо косого.

Отож перед нами трава, ходимо поперек відстань між нами метрів 10, туди назад туди назад...
Чую з боку “БАХ” . Дімка стріляв по бекасу, він крунув на мене і я ще разок по йому пульнув.. Де він взявся в таку негоду, лише Бог знає. :)

Проходим ще трошки по краю травички, аж з під ніг виривається “русачисько” і по траві тікає від мене стріляти не можу бо я його практично не бачу, лише мелькає. З криком (закривайте вуха) “СУКА”.....::): Роблю крок в сторону і бачу, що він уже на чистому.

БАХ.... мимо(шріт ліг по заду).... БАХ.... і зайчуган кувиркнувшись падає, та не тут було підіймається і знову тікати... Бах.... зачепив.... Тут з трави вилітає собака і за ним.. Чую із-за спини бах заяць знову падає... і знову підіймається....

Яке щастя що з нами був пес, добрав він зайця за метрів 100 від нас....

Радості нашій не було меж. Є перший в сезоні.....

Дійшли до посадочки, зняли шкурку поділили зайчика 50/50 по брацьки... Було вирішили іти до дому, але ж на нашому шляху ще трава.... Проходим вперед по краю відстань знову метрів 10 між нами, нічого. Берем іншу сторону трави... І знову з під ніг зривається заєць. Я промазав 100%, і Дімка також... :)

Але ми не засмутилися, що ще буде час його вполювати, да й і сутеніло вже....

Трошки фото....

Угіддя РРМ УТМР

Изображение

Де ж ті зайці... ?
Изображение

Дімка + зайчик...
Изображение

Я + зайчик+Піт...
Изображение

Чай в таку погоду саме те що дохтур прописав....
Изображение
Изображение

Поранений песик, лапу пошкодив....
Изображение

Профиль Отправить email  

Часовой пояс: UTC + 2 часа